Beste Prijsgarantie
 — 

VROEGER

In de loop der jaren hebben tal van projecten een belangrijke rol gespeeld in de Brusselse heropleving en het gebouw van OPO Hotel is daarop geen uitzondering. Het voormalige warenhuis / postkantoor - tot hotel- heeft sinds 1880 al heel wat identiteiten gehad.
 
In zijn hoogtijdagen huisvestte het gebouw de hoofdwinkel van de "à la Vierge Noire" winkels, met alle werkplaatsen en magazijnen op de bovenste verdiepingen. In de jaren 50 werden de talrijke ateliers omgebouwd tot meerdere wooneenheden. Het volgende decennium werd het gebouw opgesplitst om er de administratiekantoren van de nationale posterijen te huizen, een uniformen winkel en eventueel een café-brasserie. In 1973 kocht de staat het gebouw en in 1989 werd het gekroond tot cultureel erfgoed. Eventueel kocht een groep visionaire ondernemers het gebouw in 1985, om er van wat vandaag de dag de grootste Aziatische supermarkt van België te uitbaten. Einde 2020 lanceerden we de eerste fase van het OPO Hotel, 48 kamers en suites vanaf het tweede tot en met het vijfde verdiep. Vandaag kijken we ernaar om eind 2024 de tweede fase te ondernemen, voor het restaurant, lounge bar, vergaderzalen.

VANDAAG DE DAG

Onze "wijk" heeft tal van vernieuwingsprojecten ondergaan en is het cachet van de Brusselse cool geworden, vol met pop-up eetgelegenheden, boetiekjes en cocktailbars. Hier vind je een rijke multiculturele metropool waar creatieve trotse Brusselaars moeiteloos thuis voelen in hun mix van talen en historische anekdotes. Er heerst hier ook een buurtleven dat doordrenkt van symboliek geloof en tradities.
 
Met de aankomst van Chinese immigranten met een mix van Vietnamezen en Indonesiërs, is ons hedendaagse Sint-Katelijnekwartier een diversiteit van multiculturele ambiance geworden, en behoort tot een van de meest populairste plaatsen van de hoofdstad – een van de iconische buurten van de stad dat geschiedenis combineert met een hedendaagse geest, popcultuur, kunst en een geweldig nachtleven.

✣✣✣

Gelegen op slechts een steenworp afstand van het hotel, in een gebied waar de oude haven van Brussel zich bevond, is het een paradijs geworden voor liefhebbers van zeevruchten en voor degenen die op zoek zijn naar een levendige en alternatieve plek in het hart van de hoofdstad van Europa.  Ons geliefde Sint-Katelijneplein, vroeger Vismet genoemd, alias de vismarkt, speelde een belangrijke rol in de bevoorrading van de Brusselaars met verse vis en zeevruchten. Oude dokken werden vakkundig omgetoverd tot een plein met prachtige waterpartijen, waar overblijfselen uit het verleden nog steeds goed zichtbaar zijn.

✣✣✣

♨︎ De vissers zijn weg, de dokken zijn weg, maar vis en zeevruchten bewaren nog steeds de oorsprong van dit alles en staan zelfs nog steeds op het menu van de restaurants in de buurt - de beste van de stad.